ar-tanten

Alla inlägg under augusti 2018

Av C E - 26 augusti 2018 10:46

Är man änka och 50+ så är man också tydligen måltavla. Den senaste tiden får jag mängder (ja, ja, kanske 10-15 st) vänförfrågningar på Facebook från änklingar. Och om det var så skulle det väl vara ok antar jag, men dom här kontona har inga vänner och inga bilder. Man kan ju lista ut vad dom vill. Nu är jag ju en sån som tittar på dokumentärer på Tv och ser ur den vinkeln. Funderar nästan på att acceptera en av vänförfrågningarna för att se hur lång tid det tar tills vederbörande vill träffas men inte har pengar till biljetten, eller kanske en sjuk mamma, eller både och.


Ja, annars plockar jag svamp för första gången i mitt liv. Håller mig till soppar som är säkra kort för nybörjare. Älskar svamp!

   Det är ju val snart också......

Av C E - 24 augusti 2018 20:24

När vi flyttade till ridskolan tyckte Petter att det mesta var småläskigt eller jätteläskigt, bara att gå till hagen kunde vara en utmaning. Sen är han ju en sån som vill ha koll på sin omgivning också. Och sån är ju jag också. I somras började man bygga (eller man har ju inte börjat än men röjt och haft sig) precis bredvid stallet där vi rider när vi ska rida ut. Det har varit skogsröjning, det har åkt grusbilar och nu är det traktorer som skyfflar grus hit och dit. Vi möter grusbilar och Petter rör inte ens på örat. I förrgår stod jag 50 meter ifrån grusbilen när den släppte iväg allt grus (ni vet hur det låter) och Petter stod stadigt. Idag red jag förbi när två grävskopor stökade en bit ifrån. Superbra miljöträning men också ganska irriterande. Ja, ja! Duktig kille i alla fall, kanske han börjar bli vuxen :)


Vi har smugit igång träningen lite försiktigt och jag försöker följa schemat jag gjort även om jag oftast måste flytta runt dagarna lite, men ännu har jag lyckats hålla alla pass inom rätt vecka. 


Mån-uteritt, bara vara

Tis-trampet i stigbygeln, lite böjning

Ons-ut, lite mer tempo

Tors-böjda spår

Fred-Travuppgångar, skolskritt, lite mer samling

Lör-vila

Sönd-ev ut, annars vila


Det känns så jävla bra att alltid vara supernöjd med honom efter avslutat pass. Klart det händer att det känns skit, men det är väldigt sällsynt, men till viss del tror jag att det beror på hur man focuserar. Det kanske inte blev som  jag hade tänkt mig, men något blev väl bra, och då är det där focuset ligger. Ja, ja, det där får vi träna mer på men jävlars vad duktig han var på det där. Och så avslutar man nöjd, och det känner hästen, att matte är nöjd och glad. Tror i alla fall jag. Trevlig helg!

 

Av C E - 16 augusti 2018 20:41

Egentligen har jag inte alls gjort mycket i sommar, det största har varit renovering av släpet. Såg med förskräckelse att filmen den är täckt med hade börjat att släppa. Bara att slita bort då, grunda och måla. 

           

Målade med hammarlack med hammered-effekten. Mest för att det inte skulle bli så tydligt att jag inte är något vidare på att måla. Blankt som en spegel när den är nytvättad. Rätt nöjd! 


Petter är igång nu, han känns glad och stark. Vi har galopperat ute flera gånger men inte i ridhuset ännu, men det kommer..... nog.... Någongång. 

   

På väg in från hagen får man stanna och snaska lite. Idag var det en traktor han var tvungen att ha lite extra koll på, och så sträckte han sig så tjusigt efter löven.


Jag ska på äventyr i september. Artur och jag är nämligen anmälda till kurs för Ewa Schaeder, vilket jag ser jättmycket fram emot. 

 

Av C E - 8 augusti 2018 20:35

...men nu är vi på G igen. Artur och Petter går tillsammans nu, och trivs superbra med det. Artur har vilat en månad och Petter några veckor. Tycker det är viktigare att Artur får vila ordentligt, Petters vila kan jag ju lägga in när jag vill och märker att det behövs. Dessutom la min dator av....


Idag red jag ut i regnet, det var typ 20 grader varmt. Helt underbart! Petter var bäst (som han alltid är). Artur har jag börjat sätta igång lite försiktigt med korta pass från marken. Båda har fått duscha och är som nyponrosor.... Jag är supertaggad inför hösten, ser fram emot träningar och uteritter.


Sommaren har annars varit väldigt konstig, med temperaturer långt över det normala. Skogsbränder precis om knuten. Man har varit beredd att evakuera, haft plan b och c och d. Det har dock inte behövts och nu regnar det och är lite mer som vanligt. Höbrist vilket lär kännas i plånboken. Bilen är tillbaka efter 2,5 månader på verkstad. En dyr historia.... Gården jag bodde på är till salu, vilket känns lite ledsamt men ändå inte konstigt. Jag kan ju inte bo där längre och då gör det sig själv.

 




Ovido - Quiz & Flashcards