ar-tanten

Alla inlägg under september 2017

Av C E - 13 september 2017 05:29

Nu är jag i en sån där jobbig tid igen, med möten och måsten, åka hit och dit i den lånade bilen (tack brorsan), hinner inte vila på dagarna alls just nu.


Igår red vi den där rundan över berget igen, den är på sex kilometer och en favorit.

  Det är någon i skogen, matte.....


Sen var det dags för möte, ett jobbigt sådant, och det blev senare än jag hade tänkt så jag kände mig jättestressad över hundarna, tack och lov kunde min kusin åka och gå ut med dom (TACK). Idag ser inte ut att bli något bättre, måste hämta hö och halm och....och....


Var in och kollade balansen i däcken, men det är inte det som orsakar problemet...... Stötdämparen?

Av C E - 12 september 2017 05:35

Jo, när jag säger att jag ligger en  hel dag så är det inte helt sant. Jag ligger nästan hela dagen, för till stallet åker jag, ut med hundarna går jag, och lagar mat till ungarna gör jag också. Om jag har bestämt något, eller känner ett ansvar att göra något, så gör jag det, i princip hur dåligt jag än mår. Rida kanske jag inte orkar en sån dag, men att ta ut hästarna, göra höpåsar och gå ut med hundarna gör jag på autopilot. Så har jag alltid varit, gissar att det är därför sådana som jag blir utbrända..... har mig själv att skylla, men jag har ändå blivit lite bättre på att ställa in och avboka när jag mår piss. En gång satt jag på jobbet med sån migrän att jag trillade av kontorsstolen..... men gick jag hem? Nej, nej, låt mig ligga här på golvet en stund så att jag kan avsluta.... Jag i ett nötskal.


Innan bankmötet igår köpte jag ett par ridbyxor, riktigt snygga.

 

Sen skulle vi ju äta också, kebab blev det. Lite roligt då "kocken" bad mig om hjälp med hur det skulle göras och vad som skulle vara på (????). Blev kissnödig också....

  men nä, jag höll mig till bankmötet, deras toalett var lite roligare. Ja, då skulle bilen vara fixad då, korset är bytt och jag överlycklig.....tills jag satte mig i bilen och körde, för den låter fortfarande lika illa.... något är i obalans och jag måste lämna in den igen....

Av C E - 11 september 2017 05:26

Dagen efter ett migränanfall är alltid segt som kola, brukar kalla det migränbakis, för det är precis så det känns. Inte mycket blev gjort, låg mest på sängen, men det verkar ju vara det jag behöver göra nu så.....


Idag ska väl bilen in på verkstad igen, hoppas rätt grejor har kommit och att dom passar som dom ska, jag är trött på att ha en krasslig bil nu. Och så hoppas jag på ridning, det har ju inte blivit något sådant i helgen. Och så har jag ett stadsbesök inbokat som inte går att boka om, annars skulle jag ha gjort det.

 

Av C E - 10 september 2017 06:16

..där dag var det igår, en migrändag. Började lite försiktigt på morgonen, och ökade under dagen. Kände nästan direkt att det skulle bli en flerdagars så jag tog medicin (som jag helst undviker). Så hela dagen tillbringades i sängen i något slags koma, helt såsig i huvudet och med en kropp som väger 200 kg. Fy fan för sådana dagar!

 

Av C E - 9 september 2017 05:39

Det regnade igår, men det var varmt så det gjorde inte så mycket. Annars kan ju höstregn vara otrevligt.


Petter fick jobba en kort stund i paddocken innan bönans promenad. Promenaden urartade haha, och blev till en hallonplockardag... hon snodde alla stora bär så det gällde att vara snabb och man ville ha några, åt säkert massor av maskar för att jag inte hade tid att titta efter.

 

Sen skjutsade Veronica mig och släpet till gården så att jag kunde hämta hö,(Tack å tack) en märklig sak hände. Jag stod där på gårdsplanen...och kände....att det inte är hemma. Känner mig inte hemma i lägenheten heller ännu, men det kommer väl.

Av C E - 8 september 2017 06:04

Härom dagen när jag skulle ta in hästarna, såg jag inte Petter. Alla som har häst vet att man får en klump i magen, är han sjuk? Har han rymt? Bönan stod ju där.... Jag ropade hans namn, och då kom han springande i full fart. Mammahjärtat svällde över. Dom är alltid så glada när jag kommer.... då är jag också glad.


Igår red jag ut på Petter, bönan fick sadel på och jobba lite i paddocken. Ställde mig på pallen bredvid henne och vickade på sadeln, klappade henne på manken och rumpan, snart dags att börja hänga lite i sadeln igen.


Idag ska det tydligen regna  hela dagen....


Annars......fortsatt trött, och ligger i sängen all tid jag inte är i stallet eller går ut med hundarna. Tvättat för första gången i tvättstugan här, det var länge sedan jag var in i en sån tvättstuga, det är något speciellt med dom, allt fastskruvat i golvet och väldigt opersonligt.


 

Av C E - 7 september 2017 06:42

Bilen var inne på verkstad igår igen, klockan fyra fick jag besked om att även detta kors inte passade, varför ett originalkors är beställt (lite dyrare) och inte kommer förrän om tre fyra dagar. Under tiden ska jag undvika att köra längre sträckor...... Skulle ta cykeln ner, men på den var den punka..... Det går inte så bra nu.....


Jobbade Petter i paddocken. Det gick sådär. Hästen i hagen var mer spännande än jag, och vad håller helikoptern på med egentligen? Den flyttar långa svarta avlånga grejor från ett ställe till ett annat. Ser ut som den kör omkring med en svart flaggstång.


Bönan fick en promenad.

 

I morse försov jag mig, när hände det senast?

Av C E - 6 september 2017 06:00

Igår red vi en runda uppe på berget, en jättefin skogsväg som man viker in på när man kommit en bit upp längs grusvägen. Petter fick gå först, och det gjorde han med bravur. När vi var som högst kunde vi se ridskoletaket från avstånd. Mjukt underlag, lite som en motionsspår, och massor av natur. När vi kom ut i villaområdet stannade Petter och kollade på husen "vart är vi nu?". Vi fortsatte att gå (mot stallet), men då tyckte Petter att det var dags att vända och rida hem igen för det är ju så vi oftast gör, rider en bit, vänder och rider hem. Han visste ju inte att vi red runt och nästan var hemma.


Bönan fick sadel på sig och så gick vi ut i paddocken, blev inte så mycket jobb då hästen i hagen bredvid galopperade runt och störde oss lite, men det blir väl en vanesak antar jag. Resten av dagen låg jag på sängen igen. Undrar hur lång tid det innan jag har sovit ikapp?

   

Ovido - Quiz & Flashcards