ar-tanten

Alla inlägg den 9 mars 2017

Av C E - 9 mars 2017 16:52

Hon mådde ju bättre vid fyratiden i morse, och fortsatt bra vid sex, men sen vände det och hon blev dålig igen.


Veterinären kom ut igen (för femte gången så det blir dyrt det här då varje besök kostar runt 3400 dagtid. Ett jourbesök blev det ju också inatt). Dom tror fortfarande på förstoppning med tanke på sjukdomsförlopp och beteende samt hur bajset känns. Så det var ju på väg att släppa imorse, men nu är hon ju så himla trött att hon inte riktigt orkar. Mer vatten i slang genom halsen, mer paraffin. Hon fick ett kanyl fastsydd så hon slipper bli stucken fler gånger (om det nu skulle behövas) annars tar jag bort den imorgon. Hon har fått dropp och mår just nu rätt bra, inga symtom just nu, men det kan ju vända fort vet jag nu. Vi tar våra promenader och hon är ändå vid gott mod och skulle helst vilja gå ut till Petter i hagen.

  Men vi börjar känna oss lite slitna nu, jag och min söderböna.

  Det där med droppet var ju inte helt lätt. Till människor har man ju droppställning men till häst ska man då stå med armen rätt upp i väderet i två timmar tills påsen är slut. Ja, vi meckade ihop en egen ställning av en grep. För att den skulle nå högt (för droppets skull) hade jag grepskaftet i jackfickan.

0  

Är man sjuk får man vara i Petters box, den box hon helst är i. I natt ska hon ha en ny droppåse, det ser jag inte fram emot. Hon har fått beröm av alla veterinärer för att hon är så trevlig, vänlig och lättsam; står helt still när dom sticker och grejar, tar allt med ro. Jag fick beröm för välhanterad häst. Hrm... tur det inte var Petter som var sjuk, det skulle inte ha varit så vänligt och lättsamt. Så äran är bönans, inte min.

Av C E - 9 mars 2017 04:36

Bönan fick ett nytt anfall igår kväll vid halv sex, då hade hon gått i hagen under dagen med halva portioner. Jag såg hon och Petter busa vid fyratiden, men vid halv sex låg hon igen. Inte jättepåverkad men ändå, kolik är det. Tydligen var det kolikens afton igår kväll då veterinärerna åkte skytteltrafik mellan sjuka hästar i länet. Här var dom inte förrän vid halv tolv på natten, men hon mådde ändå rätt ok. Så ny slang, nytt vatten, ny paraffinolja och nya stick i halsen. Gick promenad/trav varje timme ca tio minuter enligt ordination. Vid halv ett i natt var jag tvungen att gå och lägga mig i två timmar då jag varit vaken i två dygn nu, så ut igen då vid halv tre. Fortfarande inget bajs. Fortfarande påverkad. Hur mycket orkar hon? Jag är helt slut och då har jag inte kolik, och jag har ätit. Min lilla prinsessa.... Gick igen vid fyratiden, ska äta frukost och sen är det dags att ringa igen...



Ovido - Quiz & Flashcards