ar-tanten

Alla inlägg under augusti 2017

Av C E - 7 augusti 2017 05:25

Igår körde vi ytterligare ett lass, fick inte riktigt plats med allt som var kvar, men nästan. Det sista tar jag i hästsläpet, inget tungt, typ lampor, en gungstol, en cykel, sånt. Igår hade vi dom bästa flyttkarlarna någonsin. Kolla bara...

  Kan det bli bättre än identiska tvillingar? Som också råkar vara mina och dotterns favoritbarn.... söta som socker är dom.....


Idag ska vi åka och packa upp lite, se hur det blir utan en massa kartonger, det blir kanske inte klart på en dag, så vi åker väl dit imorgon också och fortsätter....


Något hästande har det tyvärr inte blivit pga migänen som stannade flera dagar. Kör en promenad idag igen... Höstmorgnarna är så mysiga nu, allt ser så mystiskt ut med dimma.

       


Av C E - 6 augusti 2017 05:23

Den större delen av gårdagen tillbringades raklång pga migrän. Inte jättemycket, och det var därför jag inte tog migränmedicin, kan jag låta bli den gör jag det, man blir så seg efteråt. Sen åkte jag och dottern till lägenheten för att flytta runt lite inför idag, när resten ska dit. Det gick rätt fort, det är ju så litet haha. Vardagsrummet är som vårt kök, köket är som toaletten, toaletten är som en garderob. Men vad fan..... nu kör vi!

    Man vänjer sig ju, och när jag bodde i Stockholm bodde jag som minst på 12 kvadratmeter och hade inga problem med det då, allt går med lite vilja.


Tänker packa upp det mesta innan vi börjar sova där, mest för ungarna, att dom ska slippa sova i oreda, det gör dom ju redan nu, men det är ju en van plats, hemma, bättre att borta är lite mysigt och hemtrevligt innan vi börjar sova där. Sen var jag tvungen att ta den där migränmedicinen i alla fall....


Av C E - 5 augusti 2017 05:22

Igår var en migrändag, kände redan på kvällen dagen innan att det var på gång.... straffet för att lyfta kartonger en varm sensommardag. Det sitter fortfarande kvar så får se hur mycket jag pallar med idag. Fina blommor fick jag av en kompis.

  Igår var också dagen Arwen åkte till sitt nya hem, där får hon det bra, vår lilla fotomodellskisse.

 

Jag gillar hur djuren plockar ut fördelar med allt som händer. Det gäller att plocka russinen ur kakan. Katterna sover högst upp på kartonghögen och hundarna har hittat sitt russin också.

  Prinsessan på klädhögen.....


Annars satt jag och kollade om jag har rätt till bostadsbidrag, skrev lite nya göra-listor, och så grät jag en skvätt, det känns fortfarande riskabelt att göra det, tänk om jag inte kan sluta, så jag fortsätter bita ihop. När vi är installerade i lägenheten ska jag lyssna på bajen-sången och gråta ut....

Av C E - 4 augusti 2017 05:25

Igår var det äntligen dags för den där promenaden, solen gassade och bromsarna var som tokiga, Petter var också lite tokig.... i gräset. Åh, det här hade han längtat efter. Lugn och fin, fast lite tittig som han alltid blir när det är ett tag sedan. Bönan fick sig en tur hon med.

            Hon är nästan  helt vit nu, på halsen och i ansiktet. På eftermiddagen flyttade vi lite grejer.


Pratade lite med min kusin (som hjälpte till, tack för det) om praktiska saker som man inte gärna vill tänka på, men som man börjar tänka på när någon går bort. Livförsäkring till exempel. Det kan ju vara bra att ha, måste höja min ordentligt efter flytten så att barnen får en rejäl slant när det är min tur. Sen är det väl också bra att berätta hur man vill ha det efter, med begravning/askspridning, vad man vill ha för musik, ni fattar.


Är man ensam med inte helt vuxna barn, som jag, är det väl bra att ha pratat om vilka dom ska ringa, vad som behöver göras (ska skriva en lista och ha i ett kuvert på kylskåpet). Jag ska ha alla viktiga papper i pärmar (ingen ska behöva leta efter dom) och allt som är onödigt åker till soptippen. Jag har börjat packa min egen "minneslåda" med sånt som är jag, så vill dom spara något efter mig så finns det i den lådan, resten är oviktigt. Jag vet inte om jag är lite extra morbid just nu, men så tänker jag, och så ska jag göra.



Av C E - 3 augusti 2017 05:24

Vi skulle in en snabbis till stan för att fixa klart sonens bankkonto, det tog hela dagen det, vi stod i kö mesta tiden men nu är det gjort i alla fall. Regn och åska hela dagen dessutom så promenaden med Petter ställde jag in, får ta det idag istället. Härom dagen kom regnbågen ner ur ett moln, såg märkligt ut, men vackert.

   Det hade inte regnat som jag minns och det var ingen klassisk regnbåge....


Nu är obduktionsrapporten klar, så nu vet jag hur han dog, nu behöver jag inte fundera mer på det.... fast det gör jag ju naturligtvis ändå, helst skulle jag vilja se en film (eller vill jag det egentligen) för att få se hur det gick till, en tecknad film skulle funka för mig.


Annars..... börjar jag ju flytta lite smått idag.....

 

Bilden tillhör Mathias/Villfarelser

Av C E - 2 augusti 2017 05:29

Så gör jag hela dagarna. Håller ner huvudet en aning, som om jag gick i motvind, och så kämpar jag mig framåt. Plockar inte så mycket nu, det finns inte så mycket att plocka med, packar inte heller då det mesta är packat. På torsdag börjar jag flytta lite smått, sen resten i helgen. Vi fortsätter dock att bo här ett tag till, tills jag fått lite ordning i lägenheten, hur lång tid det nu kan ta. Sen ska det ju som sagt städas ur också. Tillståndet att sprida askan är klart och fyrhjulingen åkte härifrån igår, så nu slipper jag se den mer.


Petter fick på sig skor igår, bönan går barfota tills det blir halt, tänker mig en promenad från marken i eftermiddag... och ridning imorgon. Det har varit några jobbiga dagar igen, inget jag vill skriva om, lite för privat men jag tänker att det kan räcka nu. Kan det?

 

Av C E - 1 augusti 2017 05:25

Nu har jag nycklarna, blomman står i fönstret och väntar på sällskap, mitt namn står på dörren...

 

Jag tror att vi i början kommer att känna oss en aning instängda men jag vet också att det är något som ger sig med tiden. Så igår gjorde jag adressändringar, fixade bredband till nya adressen och jag hann även med ett besök på soptippen...


På kvällen njöt jag av utsikten, det gäller att passa på.... kolla bara

          Det är andra gången jag ser regnbågen sluta i våran by, kanske borde ut och gräva...

Ovido - Quiz & Flashcards