ar-tanten

Alla inlägg under juli 2016

Av C E - 17 juli 2016 05:43

Jag skulle vilja tävla. Någon dag, kanske, men förmodligen inte. Det är så mycket som ska stämma först. Hästen och jag ska vara en enhet, vi ska tänka tillsammans, ja hemma åtminstonde. Det måste ju sitta på hemmaplan så att det känns som man kan rida i sömnen. Det är lite kvar att jobba med där haha. Men jag är nöjd med de små framstegen, att jag kan göra öppnor/slutor enbart med sätet hemma (men inte på bortaplan). Att jag kan göra skritta friskt framåt och enbart med sätet gå ner i skolskritt, att jag kan göra serpentiner enbart med tramp i stigbygeln. Det gör mig lycklig när Petter och sitter ihop, det är inte alltid vi gör det, men när vi gör det. Wow! Det är så lätt att tappa koncentrationen och då försvinner det. Hans koncentration, eller min. Vi är ju två. Vi måste jobba vidare med traven för där är vi inte tillsammans ännu. Jag håller ju på att skola om mig inom AR så jag känner mig som en nybörjare igen, jobbar på i skritt men grunden måste ju läggas innan man kan gå vidare. Jag är en tävlingsmänniska, men jag vet inte om Petter är det, och så är det ju mina nerver och hans nerver. Men någon dag, då jävlar!

   

Av C E - 16 juli 2016 15:57

Själv har jag mest suttit vid datorn och kollat på serien House of Cards, riktigt otäckt att tänka på. Politik alltså, svin iallihopa skulle jag gissa. Väntar på apokalypsen, blir det zoombies eller blir det bara en stor smäll? Jag tror tyvärr att jorden behöver det. Vi är hopplösa vi människor, förstör, dödar och skiter i allt utom oss själv. Klart det finns undantag men det räcker ju inte.

Gick ut i hagen en stund och blev genast på bättre humör, djuren har svaret. Ta det lugnt och lev för dagen.

   

Av C E - 16 juli 2016 05:34

hade vi vår sedvanliga pizzafredag, som vi har haft varje fredag i säkert fyra år nu. Då är vi återigen inne på rutiner, vilket verkar viktigt i vår familj, kan ha att göra med att tre av fyra har en diagnos inom det autistiska spektrat, och jag är en av dom tre. Men tröttnar man inte på pizza då? Jodå, fast aldrig samtidigt. Just nu är jag less, men dom andra vill ha, ibland är någon annan less, men det är alltid någon som inte vill släppa på rutinen. Just nu skulle jag gärna ha thaimat på fredagarna, eller sushi, eller... nått annat bara. Hundarna brukar få smaka lite och nu har till och med Humlan tröttnat.... haha. Vilket elände när julafton infinner sig på en fredag.

 

Fick en tröja av min man för ett tag sedan, undrar om han har någon baktankte? 

Av C E - 15 juli 2016 05:29

Har man djur är det inte så lätt/praktiskt att åka iväg på någon semester, någon måste vara hemma med djuren. Vi har inte åkt iväg tillsammans på över tio år. Jag tog med mig dottern till London för några år sedan, men då var min gubbe hemma och tog hand om hästar, hundar och katter. För något år sedan var jag i Thailand och hälsade på min bror som driver ett Thaiboxningsgym där. Gubben gillar inte att flyga och stannar gärna hemma, tur för mig för jag gillar att åka iväg och se/uppleva saker även om det innebär en viss ångest att lämna djuren. Det är tur man bor vackert och att det finns mycket fint i närheten.

     

Igår var vi till Gimårasten och åt glass.

     

Man borde kanske rensa rabatten? Nä, det får dröja några år till. Älskar blommorna och väljer att inte se ogräset.

Av C E - 14 juli 2016 15:50

Det tycker i alla fall Iris.


 

Av C E - 14 juli 2016 07:28

Med Bönan jobbar jag mest från marken, om jag inte råkar ha någon i närheten som kan leda mig några steg dårå. För att komma till rätta med rörelsestörningen gjorde vi öppnor i vänster varv och slutor i höger varv, detta för att hjälpa henne att trampa in vänster bak. Vi tränar mycket på att följa takten, öka, minska, halt. Hon är så duktig, min böna.

 

Bifogar en film om ni är intresserad av groundwork

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/iaw_Ffu3M40" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Av C E - 13 juli 2016 16:15

...i miniformat. Knölade in småhundarna i bilen och åkte till veterinären för kloklippning, med ålderna har min syn på nära håll blivit mycket sämre och jag törs inte längre klippa klorna. Hittade inte några koppel så grimskaften fick duga.

 

Av C E - 13 juli 2016 05:42

Så här ser Petters veckoschema ut:

Måndag:

Skritt, flytta för tramp, focus på huvudet - vilket betyder att vi jobbar enbart i skritt, att han ska svänga/flytta sig enbart med vikthjälper, göra halt enbart med vikthjälp och att han inte får "tappa huvudet". Skritten varieras i tempo.

Tisdag:

Böjda spår. Än så länge bara i skritt och trav.

Onsdag: vila

Torsdag:

Kravlöst, vilket betyder att Petter får välja vilken väg vi ska rida, han får välja gångart, tempo och form. Jag rider alltså i princip på långa tyglar. Oftast så väljer han en snabbare skritt med inslag av trav

Fredag:

Travuppgångar där jag ska tänka uppåt för att få en bärigare långsammare trav.

Lördag: vila

Söndag:

Skolor. I dagsläget enbart i skritt och trav. Sen är jag inte jättelåst vid schemat även om det är en utgångspunkt. Känner jag att idag är det en bra dag att gallopera så gör vi det, eller att jag byter från måndag till torsdag och det känns så. Det här är ju basic och när styrkan kommer så får vi göra om schemat lite. Det viktiga nu är han ska orka bära sig mer bak, då han gärna vill bli framtung.

 

Här rider vi i skolskritt, och han har blivit riktigt stark i det och kan gå väldigt långsamt lite längre sträckor. Det kan se väldigt tråkigt ut för någon som tittar på, men jag lovar att det är full koncentration.



Ovido - Quiz & Flashcards