ar-tanten

Alla inlägg den 2 september 2016

Av C E - 2 september 2016 04:57

Satt och strötittade på Hästnet, sådär som man gör även fast man inte letar häst... Den här dagen hittade jag henne, min söderböna. Jag hade nyligen sålt Dogge, och hade pengarna kvar (bara det). Skrek till min man (som var i något rum bredvid) "Nu köper jag en häst!" Sen ringde jag på annonsen.


Fick sällskap av en kompis som också skulle hämta ett föl längs vägen. Sovplats hade jag bokat bredvid Ullared men när vi var framme så stämde inte vägbeskrivningen. Ingenstans stämde det. Jag ringde campingen och sa det. Å dom ba, var är du då? Ja, vi var i Falköping. Jaha, men ni ska till Falkenberg. Men hur kan man vara så dum? Jag kan! Så när vi var i Falkenberg hann vi inte sova många timmar, sen är det tydligen alltid fest på campingen men det visste jag inte då för jag hade inte sett tv-programmet om Ullared.


När vi kom fram till stallet skulle jag få träffa bönan för första gången, så det var speciellt, tänk om hon inte alls ville bo hos mig? Gick ut i hagen till henne och hennes mamma...hon kom direkt fram till mig och stannade kvar där. Så det var så det skulle vara.


Sen skulle vi hämta kompisens föl, kommer inte ihåg var det var, tänker inte ens gissa. Vi skulle ju behöva sova borta en natt till pga mitt slarv så vi ringde till dom som hade det andra fölet och frågade om vi kunde släppa bönan i någon hage där, vilket gick bra. Sen frågade vi om vi kunde få sova i bilen på deras gård, vilket också gick bra. Det är mitt i vintern och kallt. Bönan tog allt med ro, vilket är lite typiskt henne och vi satt i bilen med full vinteruniform och halvsov någon timme tills det blev för kallt och vi var tvungen att sätta på bilen för att värma upp den. Sov några timmar till..och så vidare.  När vi var nästan hemma var vi så hjärndöda att vi åkte vilse i Ånge haha.

 

Den här bilden var det som låg på Hästnet, och den är tagen av bönans förra ägare.

Idag ska jag sitta på vårdcentralen och försöka få mitt finger röntgat....

Ovido - Quiz & Flashcards