ar-tanten

Alla inlägg den 15 september 2016

Av C E - 15 september 2016 05:33

Känner mig rätt omotiverad till det mesta just nu. Det känns som att man bara gör samma sak hela tiden, att ingenting utvecklas eller blir bättre. Hösten är här, det är mörkt när jag vaknar, Petters energinivå går upp ett snäpp och katterna börjar vara inne mer (tömma kattlådor).

 

Petter har varit spänd den här veckan, första dagen kunde han inte alls gå bortåt, kanske trodde  han att jägarna var kvar... så jag ledde honom bort, då blir han modigare. Ibland undrar jag vad grannarna tänker när jag går förbi deras gårdar. "Varför har hon ens häst? Hon rider ju aldrig, hon bara går med dom." Inte för att jag faktiskt bryr mig, men för att det är roligt att tänka så. Alla skratt är välkomna. Sen när vi skulle hem hoppade jag upp och då kan man ju gå, när man ska hem. Men spänd och hade lite bråttom, som om någon jagade honom, eld i baken. Ibland känns det som att det går så sakta framåt att vi inte ens tar oss framåt, trots att jag vet att vi gör det. Det har hänt mycket det senaste året, men..... Jag är ju lite otålig av mig också och skulle väl gärna ha börjat med piaff vid det här laget haha... Man måste få ha sådana perioder, det  hör till, men det är inte så roligt när man funderar på att sälja alla hästarna, barnen och ja, allt. Gubben kan väl flytta ut i skogen till den där kojan han gillar så mycket.


Artur har vilat under älgjakten, och den här veckan har jag longerat (trött och ville knappt trava) första dagen. Andra dagen (igår) tog vi........ en promenad! Vill inte gärna sätta mig upp på en fyraåring som har vilat en hel vecka. Ibland tänker jag att mina hästar aldrig får någon miljöträning, men det är ju inte sant. Varje gång vi går förbi gårdarna får dom miljöträning. En granne odlar jättefina blommor, och har dekorerat trädgården med allehanda fågelskrämmor. Dom blåser i vinden, är färgglada och riktiga hästmonster. Igår blev Artur rädd för deras båt som dom lagt upp och ner bredvid vägen... Det kan inte vara lätt att vara häst. De andra grannarna eldade i en tunna... och fåren... och traktorerna....och alla fåglar som bara flyger upp ur dikena.... Idag hade jag tänkt att rida honom.

 

Ovido - Quiz & Flashcards