ar-tanten

Alla inlägg den 6 september 2016

Av C E - 6 september 2016 05:37

Den här veckan blir det bara paddocken. Jag har ju klurat lite mer på det där med sadel. Enligt uppgift ska den ju trycka baktill. Tidigare (pga en annan sadel) hade han dåligt med muskler på manken så jag har ridit med en gelpad med utfyllnad på manken, och så slog det mig plötsligt att det kanske gör att sadeln tippar lite bakåt. Och visst är det så att han har fått mycket mer muskler på manken nu, så jag testade en tunnare (jämntjock) padd igår.


Min upplevelse var nog att det blev bättre, men har ju hela veckan på mig att känna efter. Det var ju mycket att titta på, mest mot gården där de flesta jägarna bor (precis bredvid paddocken), men han stannade faktiskt bara en gång för att flema, och en gång för att hålla ner huvudet. Vi gjorde den här övningen (samma som på träningen i Ånge)

 

Vi gjorde den i skritt och han focuserade himla bra och jag är jättenöjd med skolorna, han är så följsam när han har focus. Får se om vi kan ta den i trav senare i veckan. Igår travade vi mest på spåret. Vi var också i paddocken typ dubbelt så länge igår mot vad vi brukar. En hel halvtimme! Brukar tröttna efter en kvart när han håller på och stannar, det är ju inte kul att sitta på en häst som verkligen inte vill.


Jag pratar mycket med mina hästar, kanske för mycket, men det tror jag inte. Det är inget som skadar dom i alla fall. Brukar berätta vad vi ska träna på och vart. Efter passet har vi uppföljning.


Artur

"Förstår att det är svårt att se vägen när det inte finns någon tydlig väg när vi är i paddocken, men jag tycker att du gör det jättebra, och travuppgångarna gör du superbra, men vi måste öva på böjningen åt höger så att du kan bli mer rakriktad", sen skulle jag uppskatta om du höll munnen stängd när du slänger med huvudet när vi skrittar fram från marken, för jag är rätt förtjust i mina fingrar".

 

För något/några år sedan när jag skulle rida ut på Petter så tyckte han att det var lite för varmt, och han har det ju jobbigt med värmen, så jag sa att vi inte skulle rida så långt, bara till skylten där vägen är lite bredare (mötesplats). Så vi red ju på då, och rätt var det var så stannade han på ett ställe där han aldrig stannar. Jättekonstigt, tills jag såg att han stod precis bredvid en sådan skylt. Inte den jag hade tänkt mig men ändå. Så jag fick ju vända där då eftersom jag hade sagt det. Det var intressant tycker jag.

 

Ovido - Quiz & Flashcards